BÅRD WATN

Bård Watns flaggskip er soloprosjektet. Her ligger størsteparten av hans kreative virke, med tekster som utforsker tanker rundt globalt miljø og menneskets plass i eksistensen, så vel som det intimt mellommenneskelige og hverdagslige. Tekstene spretter på lette og lekende melodier før de svever videre på mørke og tunge harmonier og drivende perkussative skjeletter.

Som musiker er Bård Watn i all hovedsak en vokalist, noe som kommer tydelig fram i de utforskende vokale arrangementene. Hva er vakkert, hva skjærer i ørene, hvordan kan man best balansere mellom de to? Hva er opplært, hva er instinkt? Hva rører hjertet? Hva trigger hjernen?

Artisten mener bestemt at musikk er noe helt grunnleggende i menneskets liv, noe veldig fysisk som har vært med oss siden starten og som kontinuerlig utvikler seg, fraktaliserer, likesom mennesket selv. Musikken er en evig følgesvenn, et parallelt løpende ekko av hvem vi er.

Men hva sier den? Hvem er det egentlig vi er?

«Det er det all kunst handler om», tror Bård. «Vi leter, mer eller mindre ubevisst etter hvem vi egentlig er, både på et individuelt og generelt plan.»

Bård har fått med seg den spennende kunstneren Mari Østby Kjøll til å skape det visuell utrykket. Mari kjenner Bårds musikk godt og har brukt sin egen strek og nerve til å utvide verden av tekst og musikk. Se mer av Mari sitt arbeide i linklisten.